مسئولان وزارت صمت درک درستی از صنعت زغالسنگ و مشکلات آن ندارند

به گزارش معدن خبر، سعید صمدی در گفت وگو با خبرنگاران افزود: بحث قیمت زغالسنگ، ارتباط چندانی به نوردکاران ندارد، بلکه بیشتر پای فولادسازان در میان است، زیرا ماده اولیه تولید فولاد است.
وی با اشاره به قیمتگذاری «شبه دستوری» این صنعت، بیان‌داشت: قیمت زغالسنگ بر مبنای ۲۶.۵ درصد شمش فولاد خوزستان تعیین می شود که در ۷ تا ۸ سال گذشته تغییری نداشته و همین مساله سبب شده تا تولید آن غیراقتصادی شود.
صمدی یادآور شد: اکنون که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به سر می بریم، قیمت زغالسنگ هنوز قیمت سال ۱۴۰۱ است، این در حالی است که هزینه ها در این مدت افزایش داشته است.
وی گفت: مسئولان وزارت صمت درک درستی از مفهوم زغالسنگ و مسائل و مشکلات آن نظیر واردات تجهیزات، تجهیزات ایمنی و غیره ندارند و همه این مسائل سبب شده تا صنعت زغالسنگ حال و روز خوبی نداشته باشد.
دبیر انجمن زغال سنگ ایران ادامه‌داد: سال گذشته در مقایسه با ۱۴۰۱، تولید زغالسنگ ۱۵ درصد کاهش یافت و وقتی تولید به اندازه کافی انجام نمی شود، واردات آن افزایش می یابد.
وی گفت: برخی شرکت ها چند ماه است حقوق پرسنل و کارگران خود را پرداخت نکرده اند و از طرفی مسئولان شهرستانی و استانی آنها نیز اجازه تعطیلی کار را نمی دهند.
صمدی اظهار داشت: در این شرایط انتظار می رود که وزارت صمت به یاری این صنعتگران و معدن کاران بپردازد، اما سال گذشته در حالی که قیمت های تمام شده تولید را به صمت اعلام کرده بودیم و مسئولان نیز متوجه زیاندهی شرکت ها شده بودند، اما در کمال تعجب به یکباره حقوق دولتی معادن زغالسنگ ۵ برابر شد که بیشترین نرخ رشد حقوق دولتی در بین مواد معدنی بود.
وی ادامه‌داد: در حالی که متوسط قیمت هر تن زغالسنگ تولید داخل ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است، برخی به سه برابر قیمت داخلی و به میزان حدود ۱۶ میلیون تومان در هر تن اقدام به واردات زغالسنگ کردند؛ هرچند منکر بحث تفاوت کیفیت نیستیم، اما معتقدیم این مساله در نهایت ۲۰ تا ۳۰ درصد بر قیمت ها تاثیر خواهد داشت، نه ۳۰۰ درصد!
دبیر انجمن زغالسنگ ایران بیان داشت: اکنون ۹۵ معدن زغالسنگ در کشور فعال است که مطابق آمارها، در سال ۱۴۰۱ حدود ۱.۸ میلیون تن تولید داشتند؛ این در حالی است که نیاز کشور به زغالسنگ سالیانه ۳.۶ میلیون تن است و بقیه نیاز کشور باید وارد شود که آن هم عمدتا از چین، استرالیا یا هند انجام می شود.
وی گفت: تولید زغال سنگ در سال ۱۴۰۲ به ۱.۶ میلیون تن کاهش یافت.

درباره نویسنده

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید