به گزارش معدن خبر، سعید صمدی، دبیر انجمن زغالسنگ ایران، در این رابطه اظهار داشت: سالها تعامل و رفت آمد در جلسات با مقامات دولتی به من نشان داد که اساسا هیچ سیستمی برای پاسخگویی و رفع مشکلات در بدنه دولت وجود ندارد.
به گفته وی بخش زیادی از سرنوشت توسعه معدن وابسته به وزارت صمت و مدیران آن است و اگر تیم کارشناسی که در وزارت صمت فعال است، با چالشهای صنعت و معدن آشنا باشد، تن به هر دستور یا درخواستی از طرف نهادهای سیاسی نمی دهد.
صمدی ادامه داد، اما متاسفانه مشکل ما این است که وزارت خانه بسیار ضعیف عمل می کند و آنگونه که مورد نیاز است، از حق صنایع و معادن دفاع نمی کند.
وی با تاکید بر اثر مخرب قطعی برق بر فرایند استخراج در معادن زغالسنگ، گفت: در نیمه نخست سال به طور متوسط ۳۵ درصد کاهش تولید به خاطر قطعی برق داشتیم؛ بنابراین به وزارت خانه پیشنهاد شد به دلیل زیانی که از این بابت به تولید وارد شده، حداقل معادل همین عدد حقوق دولتی از معادن زغالسنگ دریافت نشود که مورد قبول واقع نشد و تصمیم گیری را به شورای عالی معادن محول کردند.
صمدی خاطر نشان کرد که در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید زغالسنگ در معادن ایران ۱۱ میلیون تن اما ظرفیت عملیاتی ۴ میلیون تن است که وزارت خانه براساس ۱۱ میلیون تن از معادن حقوق دولتی دریافت می کند.
دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت: زغالسنگ همواره به عنوان یک بخش محروم در معادن کشور مطرح بوده و مبالغ حقوق دولتی نیز برای این بخش بسیار پایین در نظر گرفته میشد. با این حال در سال ۱۴۰۱ حقوق دولتی معادن زغالسنگ را بین ۷۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش دادهاند.
وی افزود، درحالی که فضای تولید محدود شده و معادن با چالش های مختلف دست و پنجه نرم می کنند؛ دولت حاضر نیست از دریافتیهای خود کم کند.
به گفته صمدی این تفاسیر نشان می دهد که گوش شنوایی برای معدن وجود ندارد و صدای ما به گوش مدیران و تصمیم گیران نمیرسد
https://maadankhabar.com/?p=11084
درباره نویسنده
نوشته های مرتبط
نظری بگذارید
نظری بگذارید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.